Terrasse og uteplasser 
Terrasse, balkong og uteplassen foran og bak boligen din er en viktig del av boligen. Denne temasiden tar for seg små og store løsninger for inspirerende terrassegleder. Har du tak over terrassen kan du med bruk av terrasservarmere nyte hyggelige stunder hele året om du vil.  Invester i tak- eller gulvvarme og det er klart for hyggelige måltider ute. Mer info om terrassevarmere finner du blant annet hos: www.botun.no og www.eivasun.no. Send oss gjerne mail med bilder av din terrasse til glede for våre lesere. Vedlikehold på terrassen er nødvendig for å bevare både møbler og terrassegulv.  Forny uteplassen med bruk av tekstiler og planter i takt med årstidene. Tank opp kropp og sjel ved å tilbringe mer tid på terrassen, enten du vil lese en god bok, dyrke urter, blomster eller tomater...

Tips til uterommet
Er du på jakt etter noe nytt til uterommet, da er kanskje denne lekre loungestolen Ammerö fra Ikea noe for deg?. Den er laget i plastbelagt rotting samt tåler vær og vind. Målene er 70x78cm og prisen er kun kr 995,- . En smart stol som passer like godt inne som ute. Serien har alt fra lenestol, krakk med pute til bord og hvilestol. En spennende design til en snill pris.  Hos Cane-Line koster samme stol kr 4000,-.  Norske Slettvold har også en lignende designserie der samme stol koster kr 4600,-.
Sink og hvitt på terrassen og inngangspartiet
Sink er dekorativt blikkfang på terrassen og inngangspartiet. Bland gjerne forskjellige størrelser og fyll med eføy, hvit begonia og hvite sensommer blomster og en liten hvit lykt. Kombinasjon av sink, grønt og hvitt gir ro og harmoni. De hvite blomstene lyser opp på terrassen. Behold eføy og bytt gjerne ut de hvite blomstene med rosa blomster som hortensia og asters som også er nydelig i kombinasjon med den hvite lykten og sinkkrukkene. Sinkkrukker og lykter får du rimelig på Ikea, Plantasjen, Nille og Kid. Les mer om planter her.
Romantisk på terrassen
Har du lyst til å lage litt romantisk stemning på terrassen, gjør som på bildet  dekk bordet  med hvit linduk og en ekstra blondeduk over.  Bildet kommer fra H&M nye HOME kolleksjon. Linduken finnes i fargene hvit, mørk sand og grønn. Linserviett i sort, hvit, mørk sand og grønn. Blondeduken finnes i hvit og sort. Blondeløper i hvit samt vakre pledd i rosa, sort og lilla.  Duker lag på lag er nydelig også på sommerbordet ute!  Les mer her.
Nostalgisk krukke
Floria er navnet på den vakre krukken på bildet til venstre. Den har en nostalgisk patina med preg av en krone.  Krukken på bildet er 22 cm høy. En perfekt krukke for alle som liker den landlige stilen. Denne krukken kommer fra designserien Floria og finnes hos Plantasjen. Krukken er fylt med blomster i forskjellige rosa- og lillatoner og pynter opp på ved inngangsdøren. Den er like vakker inne fylt med roser, rosa brudeslør eller en frodig eføy. 
Vakre vintage sinkkrukker Disse vakre vintage utekrukkene  passer like godt ved inngangsdøren som vist på bildet, på terrassen, i hagen, på hytta og inne. Bildet til høyre viser sink krukkesett fra Creme som har mye vakkert innen vintage og landlig stil. Sink krukkene selges som sett og har målene 45x45x51 og 35x35x46cm. Prisen er kr 2000,- for settet. Sink krukkene er vakre med et oliventre i og hortensia, eller en kirsebærtre og aroniabusk. Bærbusker og kirskebær- og epletrær er også vakre i en slik krukke. Det er både nyttig og dekorativt! Les mer her.
Nytt til uteplassen
Har du lyst på til litt nytt til uteplasse, er utvalget stort. Liker du lette og nostalgiske møbler som landlige stil, er kanskje møblene på bildet noe for deg?. Den  sorte hyllen Läckö Hylle som du ser inntil husveggen er super for å holde orden på urter og krydder samt vakre sommerblomster. En smart hylle å ha ved siden av grillen. Den sorte stolen Läckö har nostalgisk design og er en morsom stol for deg som liker den landlige stilen. Den store og hvite parasollen Samsö gir en fin ramme på uteplassen. Ikea har også vakre utemøbler i helt hvitt, som f.eks serien Mälarö med både stol, benk og bord for deg som liker den romantiske og hvite stilen i hagen eller på terrassen. Les mer her.
  Tips til uterommet
Er du på jakt etter noe nytt til uterommet, da er kanskje denne lekre loungestolen Ammerö fra Ikea noe for deg?. Den er laget i plastbelagt rotting samt tåler vær og vind. Målene er 70x78cm og prisen er kun kr 1100,- . En smart stol som passer like godt inne som ute. Serien har alt fra lenestol, krakk med pute til bord og hvilestol. En spennende design til en snill pris.  Hos Cane-Line koster samme stol kr 4000,-.  Norske Slettvold har også en lignende designserie der samme stol koster kr 4600,-. 
Dekorative blikkfang ved terrassen
Duftende syriner er nydelig. Når syrinene blomster er det skikkelig sommer. Syriner finnes i flere farger. Det mest vanlige er hvite og lilla syriner. De er dekorative busker i hagen. Buketter med syriner er flotte blikkfang ved terrassen,  på sommerbordet og ved inngangsdøren. Sett syriner gjerne i forskjellige farger sammen i en stor bukett det gir liv og herlig fargespill. Velg krukke i sink eller annet materiale som passer din stil, enten du liker landlig, romantisk, maritim eller ren og moderne stil. Har du lyst på et festbord med hvitt som tema, sett gjerne små kvister med hvit syrin i lave glass. Det gir et elegant og rent uttrykk. Vil du dekke et romantisk og landlig bord kombiner lilla og hvitt.  Har du allergi, sett bukettene ute ved inngangsdøren og på terrassen som vakre blikkfang. Store krukker fylt opp med syriner er dekorativt! Ikea har fine kvister med silkesyriner for deg som har allergi og vil ha dekorative blikkfang på festbordet, inngangspartiet eller terrassen!
Spesialdesignet fuglehus med sjel
Her er fuglehuset for deg som vil ha fuglehus som matcher huset ditt. De finnes i flere utførelser, design og farger. De kommer fra det svenske firmaet Wildlifegarden. Du kan velge mellom 14 forskjellige utforminger og du kan også lage ditt eget hus. I samme design tilbyr de supersøte postkasser som matcher fuglekassene. Dette er virkelig kule gaver til en som har alt. De selger også termometer, dekorasjonsdyr og fuglebad. De har en egen nettshop der du kan bestille disse morsomme produktene. Les mer her.

Høstkurv
En søt kurv fylt opp med høstblomster gir en hyggelig velkommenfølelse. Ene kurv med hank som passer den som liker den landlige stilen. Kurven på bildet er fylt opp med vakker høstlyng - Erica, en grønn eføy og en ny høstblomst en Torvmyrt - Pernettya som finnes med både rosa og hvite bær. En søt velkommen kurv som lyser opp på benken ved inngangspartiet. En dekorativ høstkurv er like flott blikkfang på terrassen, i paviljongen eller på trappa. En høstkurv er også en flott vertinnegave eller bursdagsgave.
Pynt opp både ute og inne med en vakker lykt
En vakker lykt er et dekorativt blikkfang både ute og inne. Bildet til høyre viser en flott lykt i brunt tre og sort metall. En stor og fin stalllykt som jeg fant hos Nille til kun kr 269,-. Store og små interiørbutikker fører lykter i forskjellige materialer og størrelser. Denne lykten passer til interiør med brunt treverk eller ute ved inngangsdøren eller på terrassen. En lykt er en fin gave å gi bort hele året. Er du  på jakt etter lykt i eik har Living en lignende lykt. Eller finn også lykter med farget glass på ellos.no, Ikea eller Plantasjen. Velg lykt som passer din stil.
Valg av materialer til terrasse
Planlegger du å lage ny terrasse, finnes det flere forskjellige materialer å velge imellom. Materialene for å lage terrasse får du kjøpt hos de fleste store byggevarekjeder. Her kommer en oversikt over hvilke materialer som egner seg for terrasse. Velg materialer som passer ditt hus og din bolig, kombiner gjerne forskjellige typer materialer og varier hvilken retning du legger terrassebord. Det gir personlig preg på din terrasse og et spennende uttrykk.

Impregnert furu
Dette er furu som er blitt behandlet med en impregnering som består av miljøgodkjente kobbermidler (cuimp). Impregnert tre bør oljes jevnlig for å få en pen overflate. Imprgnert furu er enkelt å få tak i og blant de rimeligste materialene som egner seg for terrasse.

Kjerne furu
Dette er furu der man bruker den innerste kjernen, som er kompakt og har en naturlig impregnering. Naturlig impregnert mot råte . Den har en lys gultone. Dette er et materiale som ble brukt i eldre tider før man lagde impregnert tre.. Et rent og miljøvennlig produkt,.

Sibirsk lerk
Dette er et treslag fra Sibir som er helt vedlikeholdsfritt. Den har fra naturens side en massiv og kompakt kjerne som tåler regn, fukt og vind. Treet er naturlig impregnert med harpiks og fett. Sibirsk Lerk får med tiden en vakker grå patina. Perfekt til bruk som utvendig panel og  som terrasse.  Et rent og miljøvennlig produkt.

Kebony furu
Dette er furu terrassebord som har en brun farge og har lang holdbarhet. Kebony furu egner seg til både terrasse og brygge.  Kebony furu er et vedlikeholdsfritt materiale som med tiden en vakker gråtone. Kebony furu behandles med væske utvunet av bioavfall. Kebony furu er et giftfritt materiale.

Cumaro terrassebord
Dette er et vakkert treslag fra Sydamerika. Cumaro er nesten tre ganger så hardt som eik.  Cumaro er et edeltre som er meget motstandsdyktig og tåler godt fuktighet. Cumaro kan enten være ubehandlet og gir en grå patina. Eller hvis du vil ha en brun farge, behandler du Cumaro med terrasseolje.

Trex/Timbertech/Beachplank
Dette er et terrassebord som ser ut som furubord. Men dette er et komposittmateriale. Det er laget av en blanding av sagflis og resirkulert plast. Resultatet er at Trex tåler fukt og er ekstra holdbart.

Creolimpregnert
Dette er terrassebord som er impregnert med forskjellige typer voks. Creolimpregnert er holdbart over tid og nesten vedlikeholdsfritt. Vedlikehold hvert 3 år. Fargen er først brunsort så blir den mer gyllen etter tid. Du kan velge mellom slette eller rillede bord. Rillede bord er smart ved basseng, trapper og inngangsparti.

Fliser
Dette er egne spesielle fliser laget for utebruk. De tåler temperaturforandringer og kulde. Fliser finnes i et stort utvalg av farger og overflater. Fliser blir fort glatte når det regner og kan være kalde å gå på.

Stein
Dette finnes forsjellige typer stein som f.eks skifer, granittstein, betongstein og marmor. I Norge er skifer mer vanlig å ha i trapp og hellegang samt rundt svømmebasseng etc. Marmor er mer brukt i Italia,  Spania  og Hellas der de har både arkitektur og kulturtradisjon til å bruke dette.

Linker
www.larvikimp.no

www.maxbo.no
 
www.byggmakker.no
www.byggmax.no

www.bauhaus.no
www.setragroup.se

www.trefokus.no 
www.kebony.com

www.bergeneholm.no
www.ottaskifer.no
www.strommenkeramiske.no

www.sigvartesen.no

Trend - Romantisk fuglebur
Et romantisk fuglebur er dekorativt både ute og inne. Dette bildet viser et sett med 2 vakre fuglebur i kremhvitt i antikklook. Det ene buret har høyde 53 cm og det andre har høyde 41 cm. Dette vakre fuglebursettet fant kan du finne på nettsiden til ellos. De har en stor home avdeling hvor man gjøre gode funn. Flere vakre fuglebur finnes hos både Kid, Plantasjen og utvalgte nettbutikker. Les mer her
.
Tid for terrasseliv..
Endelig tid for vår og terrasseliv. Drømmer du om en ny terrasse eller ny uteplass i hagen, kanskje dette bildet er til inspirasjon? Bildet viser vårkolleksjonen fra den svenske designeren Gudrun Sjøden hun er kjent for sine fargerike tekstiler til både hus og hjem.  De søte vimplene i epletreet pynter opp og er morsomme blikkfang både i hagen og på terrassen. Sommertekstiler i friske farger gir god energi. Det er gjennomført med like tekstiler på både bord og puter på stolene. Grønt og hvitt ser veldig sommerlig og friskt ut. Lag deg din egen uteplass og nyt våren som kommer!
Økologiske fargegleder på tekstiler 
Den kjente svenske designeren Gudrun Sjøden  designer vakre tekstiler til både hjem og klær. Bildet til venstre viser den vakre voksduken Rabatt i økologisk bomull. Den finnes i 145x150, 145x200 og 145x250. Perfekt både hjemme og på hytta, både ute og inne. Den finnes i fargene grønn og hvit, sort og hvit, blå og turkis. Gudrun Sjøden har også stoff i metervare, kjøkkenhåndklær og bordbrikker i sin økologiske designserie. Les mer her.
Utebelysning
Planlegger du å fornye deg når det gjelder utebelysning, velg design som passer din bolig, enten du bor i leilighet, rekkehus eller enebolig. Bildet til venstre viser modellen Provence fra Noral som også finnes i patinert grønnfarge. Serien Roulette er designet av Hans Gabriel Finne og passer like godt til moderne som klassiske hus og hager. Velg mellom vegglamper, gatelamper og lamper til hagen. Uteblysning gir en hyggelig velkommen følelse til inngangspartiet og garasje samt er et dekorativt innslag i hagen hele året. Les mer her.
Blikkfang på terrassen
Skovstuen Pil i Stokke som dyrker 19 forskjellige sorter pil. De holder kurs i pilfletting. Du kan velge mellom kveldskurs, helgekurs og formiddag eller sommerkurs. En pilkurv er et vakkert blikkfang både ute og inne.  Les mer her.
Utekjøkkengleder
Sommer er tid for uteliv og kose seg med hjemmelaget mat på terrassen eller i hagen. Enten du er hjemme eller på hytta. Grillen har hos mange hjem en fast plass på terrassen.  Utekjøkken gjør det ekstra hyggelig å lage mat ute. Det finnes flere forskjellige modeller laget for utekjøkken i alle prisklasser. Velg den løsning som passer din uteplass. Den dyreste løsningen har innebygget grill og utekjøkken i stål fra f.eks Kvik eller rene utekjøkkenløsninger i materialer som stål, teak, hardwood eller plast.  Uansett størrelse på ditt utekjøkken, velg løsninger som passer ditt behov. Hos Ikea fant vi følgende utekjøkken til en rimelig sum;  modell Flytta i stål med hylle til kr 995,- det er egentlig et trancherbord men funker bra som miniutekjøkken se bildet til venstre. Eller modellen Utby som er i stål med to hyller valgfri benkeplate i sort, stål eller sort til kr 2.605,- Eller hvis du vil ha med vaskekum er modellen fra Ikea Udden til 995,- et rimelig alternativ.

Lag gode og funksjonelle oppbevaringsmuligheter for urter, oljer, krydder, servietter, vann, utebestikk med mer. Velg kurver eller bokser som passer din stil, enten du liker kurv, stål eller fargerike plastbokser.  Hos Ikea, Åhlens, Nille, Biltema, Clas Ohlsonj og Indiska finner du det du trenger til utekjøkkenet.  Er du snekkerkyndig kan du jo designe ditt helt personlige utkjøkken. Velg deg tekstiler med farger som passer din stil, har du maritim stil velg kjøkkenhåndklær og dekkebrikker i blått og hvitt med maritime motiv. Er du glad i Provence Stil, velg deg kjøkkenhåndklær og dekkebrikker med olivenmotiv og fyll opp terrakotta krukker med salvie, oliven og lavendel. Er du glad i sterke farger som minner om Hellas eller Spania, velg deg kjøkkenhåndklær i sterke og lekne farger og dekkebrikker med fargerike mønster. Sett sammen krukker i sterke blå- og turkisfarger. Sitrontre og tomatbusker er dekorative blikkfang ved utekjøkkenet. Lykter i forskjellige høyder gir koselig stemning ved utekjøkkenet utover kvelden.  

Linker:
www.ikea.no

www.kid.no

www.nille.no

www.biltema.no

www.claesohlson.no

www.kvik.no

www.plantasjen.no

www.indiska.no

www.ahlens.no

www.willabgarden.se

www.outdoorkitchen.se

ww.rusta.se

www.favoritsaker.se

www.solheiminnrdning.se

www.housestyle.se

www.danskdesign.nu

Frisk opp plastmøblene
Plastmøbler som står ute om sommeren blir usatt for regn og sol samt pollen. Har du plastmøbler som er skitne og klar for en real vask, er det flere produkter på markedet som gjør plastmøbler fine og blanke igjen.

Den store malingsprodusenten Jotun har produkter for å rense plastmøbler. Ellers har Liberon også et rensemidel for møbler som også egner seg for plastmøbler.  De fleste malingskjeder har Jordslagfjerner som egner seg til å fjerne skitt fra plastmøbler til terrasse. Husk å bruke gummihansker når du skal rense plastmøblene dine så unngår du såre og tørre hender.

Slik renser du plastmøbler med Jotun produkter:
1.Vaske med Jotun Husvask eller Penguin Båtvask 
2. Deretter Penguin Shiny for å få en ny og blank overflate. 
Er plastmøblene ekstra skitne anbefaler de Penguin Polish først. 

Slik renser du plastmøbler med Liberon produkter:
1. Hell møbelrens i en skål av glass eller et gammel syltetøyglass og dypp stålullen i glasset.
2. Bruk en fiberduk eller stålull nr 0.
3. Tørk av med en tørr klut.  
Vi har prøvd møbelrens fra Liberon på vår plaststol. Se bildet. Den er enkel å påføre og fjerne raskt all skitt.  Resultatet taler for seg. På en effektiv og rask måte har vi fornyet plaststolen. Den er igjen ren og pen med fin glans.

Kilde:
www.jernia.no
www.jotun.no

www.ifi.no

Fargerike blikkfang til sommerbordet
Vakre sommerfugler finnes i mange størrelser og farger. De er dekorative på sommerbordet, enten du har de i en vase eller setter de i en blomsterpotte. Velg farge på sommerfuglen som passer blomstene på bordet. Bildet til venstre er en grønn flaske med en rosa pelargonia og to rosa sommerfugler. Sommerfugler passer også som bordkort, på en blomsterkrans, dørkrans og på kjole, en jakke eller en hatt. To sommerfugler er også søt vertinnegave. Vakre sommerfugler får du kjøpt i de fleste interiør- og blomsterbutikker samt hobbybutikker og hos nettbutikker.
Sommermøbeltrender
Denne sommeren kan du glede deg over et stort utvalg av møbler enten du har liten eller stor terrasse eller hage du vil fornye. Er du smart, kan du jo bruke samme møblene både ute og inne. Her er vår oversikt  for sommeren
:

Utemøbler i aluminium er lette, praktisk og smarte møbler som er vedlikeholdsfrie. Disse møblene finnes hos de fleste interiørkjedene i forskjellige prisklasser og størrelser. Har du en liten terrasse eller balkong, bør du velge små møbler som tar liten plass uansett materialvalg. Utemøbler i aluminium finnes som kafésett og sittegrupper med bord og 4 stoler som sett der du også kan kjøpe ekstra stoler. Solseng finnes også i aluminium hvis du vil ha alt i matchende materiale.

Utemøbler i plast er et rimelig alternativ, de finnes i blant annet hvit, blå og grønn. Disse møblene er lette å vaske, kan stables eller slås sammen og er lette å flytte på rundt i hagen eller på terrassen. De finnes i forskjellige prisklasser og størrelser. Du kan velge mellom kafésett og sittegrupper med bord og 4 stoler som sett der du også kan kjøpe ekstra stoler. Solseng finnes også i matchende farger.

Utemøbler i kurv i vedlikeholdsfritt petan er robuste og stabile utemøbler for deg som har litt plass. Disse møblene er vedlikeholdsfrie og tåler sollys. Utemøbler i kurv finnes hos de fleste interiørkjedene i forskjellige prisklasser og størrelser. Utemøbler i kurv finnes som kafésett og sittegrupper med bord og 4 stoler som sett der du også kan kjøpe ekstra stoler. Solseng finnes også i kurv. Skeidar tilbyr kurvmøbler fra Cane-line, dansk design i Polyethylen som er et slitesterkt og vedlikeholdsfritt materiale. Vakre designmøbler som passer like godt ute som inne.

Utemøbler i hardwood/teak er klassikere både på terrassen og i hagen. Husk å velge FSC godkjente møbler som ikke kommer fra regnskogen. Disse møblene krever oljebehandling hvert år for at de skal holde seg pene. Utemøbler i hardwood/teak finnes hos de fleste interiørkjedene i forskjellige prisklasser og størrelser. Utemøbler i hardwood/teak finnes som kafésett og sittegrupper med bord og 4 stoler som sett der du også kan kjøpe ekstra stoler. Solseng finnes også i hardwood/teak.

Utemøbler i hvitlasert furu er trend som passer inn hos alle. Disse møblene krever vedlikehold at du maler de et strøk hvert år for at de skal holde seg pene. Malte utemøbler i furu finnes hos de fleste interiørkjedene i forskjellige prisklasser og størrelser. Utemøbler i finnes i sittegrupper med bord og 4 stoler som sett der du også kan kjøpe ekstra stoler.

Sjekk ut på nett for brukte utemøbler, ta deg en tur innom Fretex og sommermarkeder for gode kupp. Gamle utemøbler blir som nye med et nytt strøk maling og nye puter.

Velg deg tekstiler som passer din personlige stil enten du liker det romantiske i hvitt og gjerne med blomster, det maritime i blått og hvitt eller det fargerike i glade tropiske farger.
Det store utvalget av utemøbler i forskjellige størrelser gjør det enkelt å velge seg nye møbler enten du skal fornye balkongen, terrassen eller hagen enten du er hjemme eller på hytta. Parasoller og puter til utemøblene finnes hos de store interiørkjedene og Plantasjen. Ny parasoll og nye puter i samme farger gir et harmonisk uttrykk og med sommerblomster, grønnsaker, frukt eller bær i krukker i sink eller fiberclay (frostsikre krukker av leire og refiber)  eller hvitlasert trekasse og lykter i samme stil kan du skape din egen sommeroase enten du har liten eller stor terrasse der du bor.

Kilde:
www.skeidar.no

www.kid.no

www.plantasjen.no

www.ysk.no

www.oasenhageland.no

www.interiorland.no

www.built-to-last.no

 

Gjør terrassen klar
Endelig tid for å tilbringe ute på terrassen. Finn frem varme tepper og kos deg med varm drikke. Start g med å gjøre terrassen klar for en ny sesong. Invester i tak- eller gulvvarme og det er klart for hyggelige måltider. Mer info om terrassevarmere finner du blant annet hos: www.botun.no og www.eivasun.no.
Her er våre råd for å gjøre terrassen klar for en ny sesong: 
- Fjern snø, gammelt løv og kost godt
- Vask med mildt såpevann alle møbler og tørk godt
- Olj inn møblene med treolje hvis det er varmegrader, sjekk info på oljen du velger
- La møblene tørke godt over natten
- Pynt opp med nye uteputer, tepper, lykter, små og store krukker samt parasoll og du er klar for en ny sesong på terrassen
Vakre krukker til terrassen hjemme eller på hytta
En eller flere krukker i terracotta er dekorative blikkfang. Det norske firmaet Krukkeriet er importør av vakre urner i forskjellige design, størrelser og prisklasser. De frostsikre urnene kommer fra Italia. Krukkene kan bestilles på deres nettshop. Her finner du stort utvalg av  vakre håndlagde urner til terrassen, stuen, entreen eller ved inngangsdøren. Krukkeriet har også Cafe og Galleri. Les mer her.
Nytt blikkfang
Har du lyst på litt fornyelse til utelivet på terrassen hjemme eller til picknickturen, kanskje vårt forslag er noe for deg? Et nytt serveringsfat og uteservise i sterke sommerfarger forlenger sommeren. Velg om du vil investere i rimelig blikkfang til terrassen eller vil ha ett nytt designfat på bordet. Bildet til venstre og nedenfor viser lite serveringsfat i organge med hvite blomster fra Ikea, drikkeglass i plast i orange og tallerkener i plast i orange fra Nille og stripete servietter i orange, hvitt og grønt fra Ikea, dekorative blomsterlys fra Ikea, fargerike sugerør fra Ikea og lav glassvase/telys fylt med rose fra Ikea.
En rimelig og fargerik fornyelse til utelivet enten du sitter på terrassen eller er på picknick. Besøk din nærmeste interiørbutikk for inspirasjon til fornyelse på terrassen. Alle de store interiørkjedene har sine sommerprodukter med alt fra serveringsbrett, glass, tallerkener, servietter, vaser, lys, duk, løper, puter, tepper, lykter mm.
Linker: www.ikea.no  www.nille.no, www.skeidar.no, www.kids.no, www.bohus.no 
Maritim sommer  
Er du glad i den maritime stilen, kan du skape den både hjemme og på hytta. Ved valg av duker, puter, dekkebrikker, lykter, kubbelys, parasoll, krukker samt planter i fargene rødt, hvitt og blått har du skapt maritim stil. Maritim stil kjennetegnes mønster i striper i blått, rødt og hvitt og gjerne i med motiver som stjerner eller måker og i kombinasjon med ensfargede stoffer. Den flotte lykten fra Ellos i metall finnes i hvit og lysebå og med maritime kubbelys har du et flott blikkfang på sommerbordet eller ved inngangsdøren.
Nytt blikkfang på terrassen
Er du på jakt etter nytt blikkfang til terrassen, kanskje nye og fargerike stolputer og tekstiler til terrassen er noe for deg? Planlegger du fest på terrassen, kanskje årets sommertekstiler fra Gudrun Sjødin er noe for deg?  Her finner du ensfargede, mønstrede og stripete tekstiler samt matchende tilbehør til en rimelig sum. Velg deg en farge og forny terrassen med like farger på puter, duk, brikker, tepper, glass og lykter. Med ekstra myke puter/puffer har du sitteplass til små og store gjester. Putene finnes i flere fargekombinasjoner og passer like godt ute som inne.
Planlegger du fest på hytteterrassen, kanskje kunstige sommerplanter er noe å tenke på? Ikea og de store plantekjedene har vakre sommerblomster i forskjellige farger. Med fargerike kjølevesker, kubbelys, servietter, duker, puter og lykter er alt klart for fest på terrassen! La hver gjest ta med en rett til festbordet, slik unngår du stress og alle kan bidra for en vellykket fest på terrassen... Mer inspirasjon til fest på terrassen finner du hos Gudrunsjoden, Ikea, Kid, Åhlens
Forny inngangspartiet
Tid for å rydde vekk gamle høstblomster i krukkene og fornye med planter som holder seg fine utover vinteren.  Med nye lykter og med en ny dørmatte er du klar for vinteren. Drømmer du om å fornye hele uteplassen foran boligen din, la vinteren være tidspunkt for å planlegge forandringer til våren. Inngangspartiet er ofte en glemt sone på eiendommen, enten du bor i rekkehus, enebolig eller terrasseleilighet. For mange er inngangspartiet kun et sted for bilen, postkasse og søplekassene. 


Brostein gråmix med granitt fra Asak Miljøstein

Her er våre tips til en vakker gårdsplass:
- lag en plan for hva du bruke plassen til
- lag en egen plass til bilen og lag et skille mellom sone for bil og inngangsparti med grønne planter, kantstein, brostein, krukker
- lag en egen sone for søppeldunkene
- belysning på vegg og som egen lampe lyser opp og gir en hyggelig stemning

En grønn vegg som skille mellom garasje og inngangsparti kan være en klatrevegg for klatreplanter eller krukker med buskbum eller hekk. En grønn vegg er både vakker og skjermer for trafikken. Velg hekkeplanter med vakre blomster om våre og vakre blader om høsten, for eksempel Svartsurbær som også har supre og sunne bær. (Aronia). Eller lag en tett hekk med buskbum.

Varier med forskjellige belegningssten, det gir på en rimelig måte et spennende og personlig inngangsparti og gårdsplass. Bruk vakre benker, sittegruppe og krukker for å skape et ryddig og vakkert inngangsparti. Bruk heller, mur eller snekre en eget hus for søppeldunkene. Bruk belysning ved inngangspartiet, det skaper lys og stemning samt gir inngangspartiet ditt din personlige stil. Utebelysning finnes i spennende design og forskjellige prisklasser.


Linker til inspirasjon:
www.asak.no
www.aaltvedt.no
www.sigvartsen.no

www.strommenkeramiske.no

www.steintek.no

www.allstein.no

www.multiblokk.no

www.scangrantitt.no

www.asak.no

www.steinsenteret.no

www.laskenstein.no

www.grorud-granitt.no

www.ikea.no
www.lampehuset.no

Fornyelse av terrassegulv
Setter du av litt tid vår og høst på vedlikehold av terrassen din, kan du glede deg over en pen terrasse hele sommeren og høsten.
Et par kvelder er vel verdt å bruke å fornye terrassen. Med rett behandling får du tilbake gløden i terrassegulvet. Det finnes flere måter å fornye terrassegulv. Du kan bruke terrasseolje eller terrassebeis. 
Fordelen med terrassebeis er at den forhindrer fuktinntrengning og sprekkdannelser samt beskytter fargepigmentene mot solens UV-ståler. Beis finnes i mange flotte farger og har lengre holdbarhet enn oljer. Med et godt grunnarbeid og vedlikehold har du glede av terrassen din i mange år.
Husk godt verktøy før du begynner som vernebriller for å unngå olje eller beis i øynene, terrasseskrubb med forlengerskaft gjør jobben lett og raskt å utføre, lutpensel 120 mm for påføring av terrasserens, rullesett for forlengerskaft og eventuelt høytrykksvasker/terrassevasker. Med smarte hjelpemidler er det enkelt å få jobben gjort. (Er terrassen gammel og grå, bør du også sette av tid for bleking. Se mer om dette nedenfor.) 

Slik gjør du jobben:

1. Start med å rydde vekk møbler og krukker for å få terrassen helt ren og del gjerne terrassen opp i biter hvis du har stor terrasse.
2. Vask terrassen ren og våt med vann, bruk hageslange og terrasseskrubb på et forlengerskaft eller eventuelt en høytrykksvasker/terrassevasker.
3. Påfør terrasserens eller treoljefjerner med en bred pensel, skrubb gulvet lett med terrasseskrubb og la det virke i ca 15 min (følg bruksanvisning) og spyl så alt godt av med hageslange. Tørker gulvet under behandlingen, dusj lett gulvet med vann. Terrasserens løser opp gammel skitt, grønske og svertesopp samt gammel olje.
4. Så skrubbes terrassegulvet lett for overflødig skitt med terrasseskrubben. Er terrassegulvet ekstra skittent, skrubb gulvet ekstra godt med terrasseskrubb eller bruk gjerne høytrykksvasker/terrassevasker (hold høytrykksvaskeren minst 30 ca unna for å unngå å ødelegge treverket) som gjør jobben raskt og effektivt. 
5. Terrassegulvet spyles grundig med rent vann slik at det er helt rent med en hageslange eller høytrykksvasker/terrassevasker og la terrassegulvet tørke helt gjerne over natten før du påfører olje eller beis.
6. Er terrassen gammel og grå, er bleking smart. Påfør terrassebleker gjerne med rull etter at terrassen er ren og fuktig. La dette virke i ca 30 min, før du spyler dette godt av med vann. Husk å bruk terrasserens før du bruker terrassebleker.
7. Når terrassegulvet er tørt, oljes eller beises gulvet med en bred pensel i treet lengderetning 2 ganger for best mulig resultat. (Husk å unngå fuktig vær og sterk solskinn.) Stryk godt ut for å unngå fargeforskjeller og striper. (Tørk eventuelt overflødig beis med en lofri klut.) Mer info finner du på følgende sider: www.karcher.no , www.jernia.no, www.jotun.no, www.nordsjo.no (Nordsjø Møbel/terrassefornyer en kombinert terrassefornyer som både bleker, renser og fornyer.)
Terrasseinspirasjon
Eieren av denne terrassen har med hjelp av en dyktig snekker forandret en hellling med kryp furu til en smart terrasse-løsning for hele familien.  Den opprinnelige terrassen er den du ser under verandaen. Den nye terrassen består av den gamle og en ny del satt sammen på en hel flate. Dette har blitt en funksjonell uteplass for alle. Her kan man grille, sole seg, leke og invitere til stor terrassefest. 
Dette er gjort: 
Nytt terrassegulv, spesialsnekret dekorativ levegg mot naboen, innebygde benker og innebygde blomsterkasser. Veggen på terrassebenken og veggen i trinnene i trappen er laget av kløyvede stopler, som gir et spennende og personlig uttrykk. Terrassen er oljet og er lett å vedlikeholde. De innebygde benkene gir god plass til små og store gjester. De innebygde blomsterkassene er lett å fornye ved hver årstid. Detaljer som de hvite lyktene pynter opp både på benken, i trappen og ved siden av store blomstertønner. Lyktene får du kjøpt hos Skeidar. Tekstiler er holdt i blått og hvitt, tidløst og klassisk design som gir terrassen et maritimt preg. Eieren er meget fornøyd med sitt nye uterom.
Fornyelse av hagemøbler
Sett av litt tid en kveld og forny hagemøblene dine. Enten du har utemøbler i plast, furu, teak, hardwood, aluminium eller kurv er det viktig å ta vare på møblene for å gi de lang levetid. Her er våre råd for fornyelse av hagemøbler av hardwood;
- Begynn med å vaske møblene godt med salmiakk som fjerner fett og skitt
- La stolene tørke
- Er møblene ekstra slitt, kan du slipe de lett med sandpapir nr 150 hvis det er grov overflate eller nr 180 hvis du vil matte ned før du oljer
- Olj inn møblene vått i vått med pensel eller en myk klut som ikke loer med treolje fra f.eks. Jotun treolje, Nordsjø treolje eller Butinox (Husk å olje inn endeveden på stolbena godt)
- Tørk av overflødig olje med en klut som ikke loer
- La stolene tørke godt gjerne over natten før du tar den i bruk
En god utebenk 
Har du liten plass på terrassen gir en benk god plass og er en fin erstatning for store stoler. Benker finnes i flere størrelser og pynter opp både på terrassen og ved inngangsdøren. Mal den i den fargen som enten står til huset, terrassen eller la den bli et blikkfang og mal den i en frisk grønnfarge. Mal gjerne en kurv og noen terrakotta potter i samme farge og du får en helhetlig stil på uteplassen din. Hos de store interiørkjedene finne du rimelige puter og fleecepledd som pynter opp. Bytt ut puter og pledd med årstiden og med frodige blomster som tar igjen fargene eller skaper spennende kontraster, og du har skapt din egen uteplass i din stil. Hagemøbler og uteplanter: www.plantasjen.no www.ikea.no www.skeidar.no www.bohus.no 

Stemning ved inngangsdøren 
Er du så heldig og har plass til å ha en liten gruppe foran inngangsdøren gir det et ekstra hyggelig førsteinntrykk. Bildet til venstre viser en koselig uteplass som blir brukt flittig i helgene til morgenkaffen. Klappstoler i teak og et lite rundt teakbord. En søt sinkvannkanne fylt opp av nyplukkede margeritter gir rammen til en god start på dagen.  Små utemøbler finnes i forskjellige materialer som plast, tre, stål og kurv. Trenden er blanding av forskjellige materialer som gir et spennende uttrykk. Velg deg møbler som passer din stil.

Peis på terrassen
Bildet til høyre viser en utplass med utepeis som blir flittig benyttet til både kos og varme samt grilling. Denne utepeisen er en del av selve huset, men med lecablokker kan du lage deg din egen utepeis. På Plantasjen selger de også en frittstående ferdig peis til en rimelig pris. En utepeis gir god stemning på kalde sommer kvelder. Mer info om utpeis finner du her: www.leca.no www.plantasjen.no www.maxbo.no 

Praktisk utegulv i hagen 
Utegulv gir deg flere bruksmuligheter i hagen uansett størrelse på hagen din. Bildet til venstre viser en liten hage der eieren har bygd et praktisk utegulv som også har plass til grillbord. Det er lettstelt og eieren kan også kose seg ute når det kommer en regnskur. Utegulv er lett å holde rent og man slipper å få gress og sand inn i stuen. Et utegulv som ligger rett utenfor stuen gjør at den blir ofte benyttet, både ved morgenkaffe, lunsj og middagsselskaper. Matchende parasoll og hageputer gir en helhetlig stil på uteplassen. Med dekor som blå keramikkfugl, fyrtårn, lykter og krukker i forskjellige størrelser kan du skape din personlige stil på uteplassen din.
Copyright 2011© balanse | Kontakt oss  | Ansvarlig redaktør: NH Henningstad
Råd som søkes er på eget ansvar og vi holdes ikke ansvarlig for utfallet av dem.

 
  Interiørbutikker
  > Soul
 
> Bolina
.....................
 Interiørbøker
 
> Koselig
.....................
 Til salgs
  > Leilighet
  > Hus
  > Hytter
  > Eiendom
.....................
 
Til leie
  > Hus
 
> Hytter
............................
  >
Finansiering
  > På flyttefot?
  >
Boligkatalog
.....................
 
> Enøk
  > Sikkerhet
  > Lover og
  > regler
......................
  > Marked
  > Antikviteter
  > Messer 
  > Utstillinger
......................
  > Interiørkurs
.
......................
  
> Stilhistorie